Nejstarší pes světa

07.03.2012 15:32

 

Neuvěřitelných  26 let a 8 měsíců se dožil kříženec šiby jménem Pusuke. Podle vědců by měl tedy v přepočtu na lidské roky zhruba 120 let. Jeho majitelka Jumiko Šinoharová, která žije v městě Sakura blízko Tokia reportérům zdělila, že zemřel poté, co onemocněl a úplně přestal jíst. Pusuke se narodil 1. dubna 1985 a zemřel 6. prosince 2011. Majitelka uvedla: "Chtěla bych mu poděkovat za to, jak dlouho tu semnou zůstal".

 

Rady pro Vás - jak si udržet psa ve skvělé kondici? (Purina, Friskies)

Kontrolujte váhu: I když je Váš pes nyní v ideální tělesné kondici, může se to změnit. Jakmile u svého psa zjistíte změny hmotnosti, obraťte se o radu k veterináři. Používejte pravidelně při hodnocení svého psa systém hodnocení tělesné kondice Purina a pokud zjistíte změnu, proveďte úpravy.

Postupujte podle plánu výživy: Se svým veterinářem můžete vytvořit plán výživy, který Vám pomůže udržet psa v ideální tělesné kondici. Systém ideální tělesné kondice Purina je popsán na balení suchého krmiva pro psy FRISKIES Dry Complete Dog Food.

Každou dávku odměřujte: Neurčujte dávku odhadem. Řiďte se doporučenými dávkami krmení uvedenými na balení Purina, a tak svému psovi poskytnete odpovídající dávku krmení pro jeho ideální tělesnou kondici.

Omezte pamlsky: Namísto nadměrného množství vysoce kalorických pamlsků, zejména zbytků ze stolu, svého psa zahrňte láskou a pozorností. Dbejte na kvalitu a množství pamlsků, které dáváte každý den, kalorií podáváním pamlsků rychle přibývá.

Nezapomínejte na pohyb: Každodenní pohyb je jednou z klíčových podmínek zdraví Vašeho psa. Procházkami a aportováním každý den můžete udržet svého psa v kondici. Dříve než přikročíte ke změně obvyklého pohybového programu svého psa, určitě se poraďte s veterinářem.